Curhatan Anak Kuliahan: I miss these moments…

I miss the moment we stayed up late in Starbucks until 3 am, with a paper glass of coffee, talked about nonsense, about future (like we had a clue), or combination of both: nonsense future, until we realized that we were the only one left and those Starbucks’ employees gave a ‘when-you-guys-gotta-go’ kind of look. And at the end we still asked ourselves, ‘where are we going next?’
I miss the moment when we were that close, you told me your deepest secrets and those things your (ex) girlfriends didn’t even know. Til one day she got jealous, refused to talk to me, and asked you not to contact me.
I miss the moment when we used to complain and talk bad about any subjects or any lecturers that ‘forced’ us stay up late to do last-minute assignments. I miss the domino’s that always accompanied us, strange and stupid things we did due to pressure and lack of sleeping, a fight between us and him (we-know-who), oh okay, i rectify my words, it was between me and him; and weird things that always happen in every last minutes. I guess he was the one who brought bad luck…

Read more “Curhatan Anak Kuliahan: I miss these moments…”

Share this!

Curhatan Anak Kuliahan: Hope For the Best and Prepare For the Worst

Bentar lagi mau exam, tapi kemaren gw masih sempat-sempatnya ikut lomba Matematika di kampus gw. Yaahh, itung-itung buat refresh otak lah :D.
Ada 2 kategori, kategori pertama ngerjain soal-soal tambah kurang sebanyak-banyaknya dalam sepuluh menit dan kategori kedua, dalam waktu 1 jam, ngerjain soal… yah, soal-soal lomba pada umumnya, yang membutuhkan gabungan logika dan formula.
Udah lamaaaaa banget gw ga berkutat dengan soal-soal matematika buat lomba. Di lomba kali ini banyak soal-soal algebra dan calculus yang keluar, agak-agak lupa, sih, sebenernya. Hmm.. jadi kemaren perlu nge-refresh otak dikit buat recall apa yang gw pelajarin saat SMA.

Read more “Curhatan Anak Kuliahan: Hope For the Best and Prepare For the Worst”

Share this!

Curhatan Anak Kuliahan: SMP – SMA, Masa-Masa yang Tak Terlupakan

Akhir-akhir ini gw sibuk. Bikin questionnaire, interview questions, literature review buat FYP gw. Tutorial yang juga bikin repot.. cari bahan, bikin slide, presentasi. Belom lagi mikirin tugas-tugas kuliah yang udah numpuk-numpuk, bahkan beberapa belom gw kerjain sama sekali. Udah gitu, sibuk maen Plants vs Zombies lagi.
Hmm… Kalo lagi sibuk-sibuk gini, gw jadi kangen masa SMP-SMA gw. Berasa waktu itu segalanya indah. Walau sebagian besar temen-temen gw doyan komplen soal ini itu, gw ga pernah komplen. Dan ga pernah ngerasa sibuk. Juga ga pernah nganggep semuanya serius. Berasa indah banget…

Read more “Curhatan Anak Kuliahan: SMP – SMA, Masa-Masa yang Tak Terlupakan”

Share this!